Loading...

Blog het containerbegrip ICT:

//Blog het containerbegrip ICT:

Wat is het en wat kun je ermee?

Je werk zit erop, je laptop gaat in de tas, je stuurt een appje dat je onderweg bent naar huis, stapt in de auto, de navigatie springt aan, onderweg luister je naar de radio, je staat stil voor een verkeerslicht en uiteindelijk, precies zoals de navigatie had voorspeld, kun je na 30 minuten aanbellen bij je voordeur. Wist je dat een vrij standaard routine als deze mogelijk is dankzij ICT?

Dit is ICT

ICT is een afkorting van informatie- en communicatie technologie. Oftewel de technologie waarmee computersystemen, netwerken, databanken en software worden ontwikkeld en onderhouden. Het is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen die ervoor zorgen dat we met elkaar kunnen communiceren. Vrijwel altijd heeft dit iets te maken met computers die informatie voor ons opslaan, deze informatie vervolgens op een bepaalde manier interpreteren en de uitkomst ervan verspreiden.

Waar bevindt ICT zich dan?

Zoals de anekdote hierboven al aangeeft zit ICT eigenlijk in alles om ons heen. Dat een pc of laptop onder ICT valt is algemeen bekend, maar zie het voorbeeld van het verkeerslicht: via het wegdek of via de knop wordt er een signaal afgegeven, dit signaal wordt verwerkt en vervolgens springt het licht op groen. Dit is een prachtige vorm van ICT. Als Eastbridge leveren wij geen verkeerslichten, maar bijna alle andere toepassingen die je nu kunt verzinnen, leveren wij wel!

Soms is het dus voor de hand liggend dat iets onder ICT valt, maar vaak sta je er helemaal niet bij stil. Het is de normaalste zaak van de wereld dat apparaten op een bepaalde manier werken. Iedere keer dat jij op een knop klikt en dat er iets gebeurt, is er een grote kans dat je te maken hebt met ICT. ICT is een onmisbaar onderdeel van de maatschappij geworden.

De inzet

De samenleving is volop in verandering. Mede door de vele technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT. De inzet van ICT is voor ziekenhuizen, scholen en bedrijven belangrijk voor de bedrijfsvoering omdat een groot deel van de communicatie namelijk elektronisch verloopt. Een goede ICT-infrastructuur en apparaten zoals computers en smartphones zijn hierbij niet weg te denken.

Voordelen

Het effectief toepassen van ICT kan de concurrentiepositie van je bedrijf aanmerkelijk verbeteren. Elke dag zijn er nieuwe updates beschikbaar die kunnen helpen processen effectiever en efficiënter te laten verlopen. Ook kun je zelf ICT inzetten om je eigen producten en automatiseringen te ontwikkelen. Zo maak je je werk makkelijker en sneller en  creëer je zelf nieuwe oplossingen voor in de toekomst.

ICT kan je bedrijf ook op een andere manier verrijken. Het maakt je namelijk aantrekkelijker als werkgever. Werkgevers die ICT geavanceerd toepassen krijgen de voorkeur boven anderen. Eastbridge heeft aangetoond dat met clouddiensten en online werkplekken jouw werknemers vrij en flexibel kunnen werken.

Realiseer doelen

Elk apparaat of systeem dat informatie verwerkt en gebruikt kan worden om te communiceren valt onder ICT. Het zorgt ervoor dat processen effectiever en efficiënter verlopen. Door het slim inrichten en toepassen van ICT verbeter je je bedrijfsvoering. ICT is daarbij nooit het doel, maar dient slechts als middel om doelen te realiseren.

Bekijk de socials

Als leverancier van ICT oplossingen weten we natuurlijk precies op welke manier ICT kan worden ingezet. Benieuwd of ICT ook jouw doelen kan (helpen) realiseren? We komen graag een keer langs voor een kennismakingsgesprek!

NEEM CONTACT OP
2020-06-12T12:26:47+02:00
CONTACT