Loading...

Frustraties op het gebied van ICT

//Frustraties op het gebied van ICT

Top 10 grootste frustraties op het gebied van ICT

Waar is dat ene bestand? En waarom doet die printer het niet? Een top 10 van ICT-frustraties

Waarom overkomt het jou altijd? Net als je vaart wilt maken om die deadline toch nog te halen, laat het systeem jou in de steek. Dat ene apparaat dat je nu per se nodig hebt, reageert niet. Het onmisbare document lijkt spoorloos verdwenen in the cloud. In deze gedigitaliseerde samenleving kunnen we er niet omheen: de ICT moet op orde zijn, anders staat heel het bedrijf stil. Daarom zet Eastbridge hier, ter lering en een beetje vermaak, de top 10 grootste ICT-frustraties op een rij.   

  1. De printer doet het niet!

Je hoeft niet eens regelmatig te printen om deze frustratie te kennen. Er komt niks uit de printer terwijl je zeker weet zeker dat je op afdrukken hebt geklikt. Je hebt geen idee wat er aan de hand is, want normaal gesproken werkt printen altijd zo…

  1. Geen verbinding met Wifi

Wifi, netwerk of draadloos internet. Hoe je het ook wilt noemen, we hebben het nodig. Zonder Wifi kan je gewoonweg niet werken. Het hele bedrijf staat stil op het moment dat er geen Wifi is. Alleen laat jij nou net de enige van je collega’s zijn die steeds weer problemen met de Wifi heeft.

  1. Zandlopers en trage computers

Een algemene vuistregel is dat een webpagina binnen 2 seconden geladen moet zijn. Nu vraag je je vast af: bezoek ik nou zulke trage websites of ligt het aan mijn computer? Wanneer je uit moet gaan van dat laatste, dan heb je een probleem. Dagelijks verlies je kostbare tijd omdat je moet wachten tot alle pagina’s geladen zijn.

  1. “Dat ene bestand”

Ook erg herkenbaar. Je computer heeft zoveel verschillende schijven, mapjes en documenten dat je het overzicht verliest. Soms heb je geen idee meer waar je iets hebt opgeslagen. Vervolgens vraagt je baas of je hem “dat ene bestand” kan mailen en moet je eerst een halfuur zoeken tot je eindelijk het juiste document op je PC hebt gevonden.

  1. Kortsluiting

Nog even een paar slides toevoegen aan de presentatie voor morgen en..  kortsluiting. De servers liggen plat. Het enige dat moet gebeuren is de servers herstarten om weer verder te kunnen. Alleen jij kunt zelf niet bij de servers en verder heeft niemand een idee wie dat wel kan en hoe lang het gaat duren. Het enige wat jij kunt doen is afwachten.

  1. Het blauwe scherm

We kennen hem allemaal, het blauwe scherm dat opduikt om aan te tonen dat je Windows laptop het begeeft. Vaak gaat dit ook nog eens gepaard met een verdrietige smiley. Erg frustrerend, alleen niks meer aan te doen. Je PC moet helemaal opnieuw worden opgestart.

  1. Je ICT’er is niet beschikbaar

Oh je laptop werkt niet? Geen probleem, je ICT’er kan je zo vertellen wat er aan de hand is. Maar laat hij nou net wanneer jij hem nodig hebt niet beschikbaar zijn. Zucht. Daar gaat je kostbare tijd, dan maar wachten tot hij terug is.

  1. Waarom kan hij hem niet openen?

Iedereen moet wel eens iets downloaden. Of het nou een video, afbeelding, document of geluidsfragment is. Soms werkt het gewoon niet! Er is een probleem bij het openen van het bestand. Vaak bevat het bestand dan een bepaalde download bescherming. Erg frustrerend als je niet weet hoe die eraf gehaald kan worden.

  1. Synchronisatie met smartphone werkt niet

Tegenwoordig kun je alles openen waar en wanneer je maar wilt. Alleen om de een of andere reden werkt de synchronisatie met je smartphone niet. Je agenda en e-mails zijn niet te zien vanaf je mobiel en alles loopt door elkaar heen.

  1. Back-up?

We vergeten het vaak genoeg. Een back-up maken van alle documenten, foto’s, video’s of andere belangrijke data op onze PC. Met een beetje geluk gebeurt dit automatisch. Alleen wanneer je computer is gecrasht en je erachter komt dat er nooit een back-up is gemaakt, dan is het alweer te laat. Tja.. hoe nu verder?

Bekijk de socials

Herkenbare frustraties?

Herken je deze frustraties en heb jij hier ook last van? Ben je op zoek naar een manier om er vanaf te komen? Met Eastbridge maken we ICT makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Door slim gebruik te maken van de juiste oplossingen, voorkomen we dat een top 10 als deze herkenbaar is voor jou!

NEEM CONTACT OP
2020-08-07T14:28:32+02:00
CONTACT