Loading...

Een werkdag als…

//Een werkdag als…

IT Engineer Servicedesk!

Wanneer je een klant bent van Eastbridge en wel eens naar onze servicedesk belt, dan is de kans groot dat je Tijmen al een keer gesproken hebt. Tijmen werkt inmiddels anderhalf jaar bij Eastbridge en heeft het nog steeds enorm naar zijn zin. In deze blog vraagt Jelle naar de werkzaamheden van Tijmen als IT engineer servicedesk.

Vrijdag ochtend 8.15 uur

Jelle loopt het kantoor binnen en ziet Tijmen al beneden zitten. “Goedemorgen!” zeggen ze beiden. Tijmen werkt vandaag op de servicedesk en is om 8.00 uur aanwezig, normaalgesproken begint iedereen om 8.30 uur. Tijmen is vaak een van de vroege vogels en houdt er in het algemeen wel van om wat eerder te zijn, gehaast naar werk gaan vindt hij maar niks.

“Wat heb je het eerste kwartier gedaan?

Zodra ik op kantoor aankom is het eerste wat ik doe mijn laptop aanzetten en daarna gelijk doorlopen naar de koffieautomaat. “Cafeïne is mijn machine” zegt Tijmen lachend. Zodra ik mijn koffie heb en mijn laptop is opgestart, kijk ik altijd eerst naar de OA (operational activities). Dit zijn alle preventieve taken die uitgevoerd moeten worden, dit is een breed scala van werkzaamheden. Zoals vandaag heb ik bijvoorbeeld alle lijnverbindingen en routers van onze klanten via ons monitoringsysteem gecontroleerd, een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Wanneer alle OA’s zijn afgerond controleer ik alle openstaande tickets.

“Wat zijn belangrijke tickets?”

Sommige tickets zijn wensen of verzoeken. Dus bijvoorbeeld een verzoek om een account aan te maken voor een medewerker die nieuw in dienst komt. Dit is een goed voorbeeld van een verzoek welke wij planmatig oppakken, maar er kan ook sprake zijn van een wifi storing bij een bibliotheek waardoor de hele afdeling niet kan werken. Een storing als deze is belangrijk en die pak ik zo snel mogelijk op. “Dus als je het niet erg vindt ga ik nu even kijken naar de openstaande tickets”.

10.15 uur  

Jelle biedt Tijmen nog wat koffie aan en vraagt vervolgens wat hij in de tussentijd heeft gedaan. Tijmen geeft aan dat er veel is gebeld naar de supportdesk.

“Met wat voor vragen bellen ze dan, zijn er standaard verzoeken?”

Oef dat is een goede vraag, zegt Tijmen. Ik durf bijna niet te zeggen of er standaard verzoeken zijn. Wij hebben een brede helpdesk met vragen over systeem-/netwerkbeheer, selfservice en digital Signage vragen.  Als ik iets moest noemen dat vaker voorkomt, dan is dat het aanmaken van een mailadres of toegang geven tot andermans agenda. Dit soort verzoeken handelen wij planmatig af volgens een vaste procedure omdat het hier om vertrouwelijke gegevens kan gaan. Aanvullend documenteren wij de aanpassing in ons helpdesk pakket.  Er kunnen ook telefoontjes binnekomen waarbij je via Teamviewer met de klant mee moet kijken, dit kan wel langer duren.

12.00 uur

Het is vrijdag dan bestellen we bij Eastbridge vaak een vette hap. Dus loopt Jelle naar zijn collega’s toe om te vragen of er nog anderen zijn die iets willen bestellen én kan hij ook gelijk even vragen wat Tijmen de afgelopen tijd heeft gedaan. Na een patat speciaal en een pikanto te hebben besteld, vertelt Tijmen dat er nog wel een leuk verzoek binnen is gekomen.

Ik heb toevallig vanochtend een medewerker van de bibliotheek geholpen met het terughalen van een bestand dat ze per ongeluk verwijderd had. Ze wist zelf niet of ze hiervoor naar onze supportdesk toe kon bellen. Gelukkig heb ik haar kunnen helpen en het bestand uit de back-up gehaald. Klanten kunnen ons voor alle vragen bellen en dit soort ongewone verzoeken zijn juist leuk om op te lossen, voornamelijk omdat het de klant extra blij maakt wanneer het lukt.

15.00 uur

Jelle loopt naar beneden, maar Tijmen zit niet op zijn plek. Hij is namelijk in het magazijn met een werkvoorbereiding bezig. “Volgende week moet ik 12 PC’s bij een bibliotheek installeren, dus pre-installeren we deze van te voren zodat we op locatie efficiënt aan het werk kunnen. Vaak doe ik dit wat later op de middag. Dan is het wat minder druk op de servicedesk en redden Bas en Jasper het ook wel even met zijn tweeën.

“Wat moet je allemaal doen voor een werkvoorbereiding?”

Aangezien het nu om 12 PC’s gaat moet ik als eerste windows 10 erop installeren volgens een image. Daarna is het de bedoeling dat ik RDS erop configureer. Dit is het bureaublad van de PC’s  waar de medewerkers gebruik van zullen maken. Hierna werk ik het pre-installatieformulier af, voorzie de werkstations van een Object-ID en documenteer de gegevens in ons helpdeskpakket. Zodra dit is gedaan, zijn de PC’s klaar om op locatie geïnstalleerd te worden.

“Wanneer het om de installatie van een van onze selfservice oplossingen gaat, dan is het weer een heel ander verhaal.”

17.00 uur

Vrijmibo! Terwijl we gezellig met de collega’s buiten een vrijmibo hebben vraagt Jelle nog aan Tijmen hoe de rest van zijn dag is geweest.

“Natuurlijk nadert het weekend en dat was ook te zien aan de hoeveelheid telefoontjes. Vanmiddag heb ik mails beantwoord en tickets afgehandeld. De telefoon ging bijna niet meer af. Wat we daarom vandaag deden was om de beurt een nummer casten naar de Sonos. Op die manier houden we de pit erin en kunnen we ook nog gezellig even samen lachen, “met name om hoe onze muzieksmaken zo erg kunnen verschillen” zegt Tijmen met een grijns.

Bekijk de socials

Ook werken bij Eastbrige?

Wil je na het lezen van deze blog ook deel uit maken van een gezellig team met enthousiaste collega’s? Bekijk onze vacatures via onderstaande button!

VACATURES
2020-08-21T08:56:51+02:00
CONTACT