Loading...

Bibliotheek Enschede

//Bibliotheek Enschede

Selfservice bibliotheek Enschede

Vanaf deze week zijn Bibliotheek Enschede en Glanerbrug overgestapt op de selfservice oplossing van Eastbridge. Bibliotheek Enschede heeft ervoor gekozen om Smartshelves te plaatsen voor het innameproces en selfservicestation voor het uitleenproces. Aanvullend is er op de centrale voor gekozen om de betaalmodule toe te voegen aan de selfservicestations.

SmartShelf

De SmartShelf biedt bezoekers de mogelijkheid om bibliotheekmaterialen eenvoudig in te leveren in een boekenkast voorzien van RFID techniek. Materialen worden daarbij direct ingenomen en zijn uitleen klaar. Naast het inleveren van materialen heeft de SmartShelf ook een snuffelkast effect waarbij klanten ingeleverde materialen weer kunnen lenen, dit scheelt opruimen voor medewerkers. Onze ervaring is dat gemiddeld 15% van de ingeleverde materialen dezelfde dag weer wordt uitgeleend. Dit percentage is mede afhankelijk hoe de functie van de SmartShelf in de beginperiode worden gepromoot.

Spirit zelfbedieningsoplossing
Het uitlenen van materialen is met de Spirit eenvoudig geregeld. De bezoeker scant de bibliotheekpas, de materialen worden een voor een, of meerdere tegelijk, op de leesplaat gelegd en geregistreerd. Aan het eind van de sessie ontvangt de bezoeker een overzichtelijke transactie bon met de geleende materialen, de openstaande posten en de materialen die de klant eventueel nog in huis heeft.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om de bon te mailen sinds dit jaar? Informeer bij onze verkoopafdeling naar de mogelijkheden!

Betaalmodule
Eastbridge levert een Cashless oplossing voor bibliotheken. De betaaloplossingen worden in-house zijn ontwikkeld.

De betaalfunctionaliteit is ook beschikbaar op de selfservice. Hiermee kan de bezoeker alle bibliotheeksysteem gerelateerde betaalhandelingen (leengeld, boetes en contributie) afhandelen bij de selfservice middels pin, contactloos via NFC of via het depot van het bibliotheeksysteem.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van onze Selfservice oplossing? Bekijk onderstaand onze infosheet!

SmartSolutions

Bekijk de socials

2020-09-11T13:46:37+02:00
CONTACT