Loading...

Top 10 voordelen van narrowcasting

//Top 10 voordelen van narrowcasting

Top 10 voordelen van de inzet van narrowcasting

Wat zijn nou écht de voordelen? In deze top 10 sommen wij de voordelen van narrowcasting op!

Je ziet ze steeds meer hangen. Bij de snackbar, de makelaar, de kapper en ook in de supermarkt. Narrowcasting ofwel het synoniem voor ‘Digital Signage’! Schermen waar beelden met een boodschap op worden gepresenteerd. Het is een vorm van digitale communicatie die gericht is op een bepaalde doelgroep en goed past in het huidige tijdsbeeld. De boodschap die deze schermen overbrengen verschillen. Het kan informatief zijn, een reclameboodschap, wegbewijzering, productinformatie een welkomstboodschap, oftewel de mogelijkheden zijn eindeloos.

  1. Het is duurzaam

Weet u dat een kantoormedewerker wel 10.000 vellen papier per jaar gebruikt. Het alsmaar gebruiken van papier gaat ten koste van het milieu. Vooral wanneer je regelmatig campagnes voert waar nieuwe marketingspullen voor nodig zijn. Met narrowcasting wordt jouw boodschap digitaal gecommuniceerd. Het papier is daarom niet meer nodig en zo ga je duurzaam te werk en dat bespaard geld.

  1. Het is makkelijk

Natuurlijk zal het in het begin even wennen zijn maar als je eenmaal aan het narrowcasting systeem gewend bent werkt het super eenvoudig! Met slechts één druk op de knop wordt jouw boodschap doelgericht op verschillende schermen gecommuniceerd en volgens een tijdschema afgespeeld. Makkelijk, snel en efficiënt.

  1. Meerdere boodschappen communiceren

Binnen jouw organisatie is er vast een centrale plek waar veel bezoekers te vinden zijn. Het liefst wil je hier al je boodschappen gelijktijdig aan iedereen tonen, maar zoveel verschillende posters en flyers passen niet op één plek. Met de inzet van narrowcasting kun je een presentatie opmaken die meerdere boodschappen achter elkaar communiceert. Zo benut je die drukke plek extra goed.

  1. Kostentechnisch interessant

Wanneer je nog gebruik maakt van posters moeten deze ook worden geprint. Dit kun je zelf doen of bij een drukkerij laten doen. Hoe dan ook, het kost tijd, geld en de informatie op een poster verouderd snel. Wanneer je gebruik maakt van narrowcasting zal jouw communicatieboodschap digitaal plaatsvinden. Je hoeft dus nooit meer naar een drukkerij en houdt meer tijd over voor ander werk.

  1. Het trekken van meer aandacht

Herken je dat je iemand uit je ooghoek ziet zwaaien? Wanneer deze persoon gewoon was blijven staan was hij je vast niet opgevallen. Hetzelfde geldt voor narrowcasting. Bewegende beelden trekken meer aandacht, zo weet je dus zeker dat de kans groter is dat bezoekers jouw boodschap te zien krijgen!

  1. De kracht van herhaling

Het is een bekend gezegde dat herhaling de kracht van een boodschap is. Voor bezoekers betekent dit dus dat ze een boodschap meerdere keren moeten zien voordat hij echt binnenkom. Met de inzet van narrowcasting is het een stuk gemakkelijker om een boodschap te herhalen. Als je eenmaal een mooie presentatie hebt opgemaakt, dan kun je deze zo vaak terug laten komen als je wilt. Een stuk minder gedoe dan iets opnieuw te moeten printen.

  1. Inzetbaar voor interne communicatie

Dit is een voordeel waar velen niet zo snel aan zullen denken. Want naast de communicatie naar bezoekers kan narrowcasting ook de interne communicatie verbeteren. Belangrijk nieuws voor medewerkers kun je bijvoorbeeld ook op de schermen laten projecteren.

  1. Draagt bij aan verhoogde veiligheid

In noodsituaties kan beeldschermcommunicatie ingezet worden als alarmsysteem. Mensen instrueren om uit de weg te gaan voorkomt panieksituaties. Met één klik op de knop is het mogelijk om een noodbericht te versturen door middel van narrowcasting

  1. Eenvoudig

Het vervangen van promotiematerialen kan een hele klus zijn. Denk aan lastig bereikbare plekken, grote reclameposters die losschieten of op een ladder staan met plakband en tape. Het is een stuk makkelijker om ergens te kijken dan om ergens iets op te hangen. Het ophangen van een narrowcastingscherm is misschien nog wel lastiger. Maar wanneer een scherm eenmaal hangt, hoeft je hem voorlopig ook niet meer weg te halen voor iets nieuws.

  1. Blijf je concurrentie een stap voor en blijf bij de tijd

De technologische ontwikkelingen gaan nu sneller dan ooit. Om die reden raak je snel achter. Doormiddel van narrowcasting blijf je up-to-date met de techniek en dus ook een stap voor op de concurrentie!

Bekijk de socials

Wil jij ook doelgericht jouw boodschap communiceren?

Onze ervaren professionals komen graag met je in gesprek. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor de inzet van narrowcasting binnen jouw organisatie en kom je erachter of narrowcasting ook relevant kan zijn binnen jouw organisatie!

NEEM CONTACT OP
2020-10-19T17:08:10+02:00
CONTACT