Bibliotheekoplossingen2018-12-10T11:38:04+01:00

Bibliotheek oplossingen

EastBridge is in de loop der jaren een toonaangevende leverancier geworden van specifieke oplossingen voor de bibliotheeksector zoals; selfservice, cashless, Digital Signage, ICT beheer en functioneel beheer van bibliotheeksystemen. Wij leveren oplossingen die afzonderlijk of als geheel kunnen worden afgenomen. 

EastBridge wil met haar oplossingen bijdragen aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de informatievoorziening van bibliotheken verbeteren. Wij ontwikkelen breed gedragen creatieve en innovatieve oplossingen op basis van open standaarden en nieuwe technieken. Alle oplossingen worden inhouse ontwikkelt en zijn eigen producten en diensten. Onze mensen maken daarbij het verschil op basis van hun enthousiasme, pragmatische ervaring en expertise.

Selfservice

De bibliotheeksector is een van de sectoren waar het automatiseren van de logistiek door gebruik van selfservice grootschalig is ingevoerd. Klanten verzorgen zelf het uitlenen, inleveren of het verlengen van bibliotheekmaterialen.

Een voorwaarde bij selfservice is een goede geautomatiseerde oplossing om bibliotheekmaterialen zelfstandig te kunnen inleveren en uitlenen. RFID (Radio Frequente IDentificatie) is daarbij een volwassen technologie die de identificatie van bibliotheekmaterialen ondersteund en de procesgang vereenvoudigd.

Het EastBridge team heeft vele jaren ervaring in de bibliotheeksector en vele projecten gerealiseerd. Projecten die ertoe hebben bijgedragen dat oplossingen aansluiten bij de veranderende rol van de bibliotheek. Samen met de klanten gaan wij op zoek naar de juiste oplossing en hebben hierdoor met vele klanten nieuwe en toonaangevende oplossingen gerealiseerd.

De oplossingen

Spirit zelfbediening

De Spirit is een zelfbedieningsoplossing die werkt op basis van RFID (Radio Frequente IDentificatie).

Lees meer

De Spirit kan bibliotheekmaterialen innemen, uitlenen en/of verlengen (ook het verlengen van thuismaterialen is mogelijk). De Spirit wordt compleet geleverd met een touchscreen, bonnenprinter, pc, RFID (Radio Frequente Identificatie) boekenlezer en een paslezer (barcode of RFID).

EastBridgelevert diverseuitvoeringen vanhaarselfserviceoplossingen. U kunt kiezen uit diverse meubels, een compact selfservice systeem  of losse apparatuur die wij netjes in de door u gewenste selfservice oplossing inbouwen.

Betalen

De Spirit kan worden voorzien van een betaalmodule waardoor klanten eenvoudigu alle bibliotheeksysteem gerelateerde betaalhandelingen (leengeld en contributie) laten afhandelen bij de selfservice middels pin, contactloos via NFC of via het depot van uw bibliotheeksysteem.

Één centrale interface die multifunctioneel inzetbaar is.

Selfservice software

Eastbridge Library Softwaresuit4

Het succes van een goede zelfbedieningsoplossing is een heldere, overzichtelijke en een intuïtieve schermlay-out.

Lees meer

EastBridge heeft een uitgebreide Selfservice Software suite ontwikkeld speciaal voor bibliotheken. De gebruikersinterface is modulair vormgegeven waarbij er extra veel aandacht is besteed aan gebruiksgemak. De geleverde software is SIP2 compatibele, voldoet aan het Generieke Programma van Eisen 5.0 van de VOB en is koppelbaar met alle gangbare SIP2 bibliotheeksystemen.

De aangeboden software heeft een zeer snelle verwerking van materialen met een minimale belasting van uw systeem. De verschillende modussen (innemen, uitlenen, etc) kunnen per balie worden aan-/uitgezet.

Kenmerken

   Heldere overzichtelijke interface
   Innemen, uitlenen en verlengen (ook van thuismaterialen via de selfservice)
√   Statusbon/mijn menu
√   Configuratiesoftware
√   Noodmodus tbv nooduitleen
   Teksten door de bibliotheek aan te passen
√   Verlengmogelijkheid van materialen
   Optimale koppeling met ieder SIP2/SIP+ bibliotheeksysteem
√   Interface qua kleuren aan te passen in de huisstijl
   Https-koppelingsmogelijkheid

Personeelsstation

Innemen en uitlenen met RFID via uw bibliotheeksysteem

Het personeelsstation stelt u in staat om ook op uw personeelswerkplek te werken met RFID.

Lees meer

Het personeelsstation bestaat uit een RFID-antenne eventueel gecombineerd met personeelsstationssoftware.

Ook voor het programmeren van RFID-labels kunt u het personeelsstation gebruiken. De software controleert automatisch of het labels correct is geprogrammeerd.

Kenmerken

   Heldere gebruikersinterface
   Innemen, uitlenen en verlengen van materialen
   Aan-/uitzetten van de beveiliging
   Configuratiesoftware
   Optimale koppeling met ieder SIP2/SIP+ bibliotheeksysteem
   ISO 15.693/ISO 18.000 compatible
   AFI/EAS-ondersteuning

Smartshelf innameoplossing

Innovatieve inname gebaseerd op RFID

De SmartShelf is een innovatieve innamevoorziening gebaseerd op RFID.

Lees meer

De SmartShelf bestaat uit 4 innamemodules van 1 meter breed die boven elkaar kunnen worden geplaatst. Links of rechts van de unit bevindt zich een beeldscherm waarop de innames worden getoond.

De SmartShelf modules zijn voorzien van een high-performance RFID-techniek. Materialen voorzien van een RFID-tag worden gezien bij plaatsing in de SmartShelf, verwerkt en geregistreerd in het bibliotheeksysteem.

De klant kan 1 of meerdere materialen tegelijk terugplaatsen waarna ze worden weergegeven op het beeldscherm. De materialen zijn na het inleveren direct weer beschikbaar voor klanten om te lenen.

Door de eenvoud en slimme software is de SmartShelf een innovatief en zeer gebruikersvriendelijke selfservice voorziening voor klanten en medewerkers.

Transporter inname-/sorteeroplossing

Inname gebaseerd op RFID

De Transporter is een inname- sorteersysteem die werkt op basis van RFID (Radio Frequente IDentificatie).

Lees meer

De Easysorter kan bibliotheekmaterialen innemen en in een groot aantal categorieën sorteren conform uw bibliotheeksysteem.

De Transporter is een doorontwikkeld concept van de huidige inname- sorteersystemen. Door gebruik van nieuwe materialen is de Transporter stille, is de transportsnelheid verhoogd en de bedrijfszekerheid verder verbeterd. De Transporter werkt volledig op elektriciteit.

Kenmerken Easysorter

  Heldere overzichtelijke interface
  Gebruikersvriendelijk inname- sorteerunit
  Hoge verwerkingssnelheid
  Zeer geluidsarm, maximaal 55dB
  Elektrisch aangestuurd
  Compatibiliteit: ISO 15.693/ISO 18.000-3.1
  EAS en AFI-ondersteuning
  RFID-technologie: High Frequentie (HF) 13,56Mhz
  Teksten door de bibliotheek aan te passen
  Optimale koppeling met ieder SIP2/SIP+ bibliotheeksysteem
  Interface qua kleuren aan te passen in de huisstijl
  Https-koppelingsmogelijkheid
  CE-gecertificeerd

Betaalkiosk

Eenvoudig betalen in de bibliotheek

De BetaalKiosk is een betaaloplossing die is voorzien van een Pin en NFC.

Lees meer

Optioneel kan de BetaalKiosk worden geleverd met muntinname of met QR betalingen.  De BetaalKiosk kan worden aangeschaft als staande unit of worden bevestigd aan de muur.

Met de BetaalKiosk kunt u eenvoudig contributies en leengeld betalen of een tegoed storten in uw bibliotheeksysteem.

De gebruikersvriendelijke interface zorgt voor een snelle en efficiënte betaalhandeling door de klant.

De betaalKiosk verhoogd zelfredzaamheid van klanten en vermindert werkdruk bij personeel

Muntinname
De BetaalKiosk kan, indien gewenst, ook worden voorzien van muntinname.

Smartgates beveiliging

Beveiliging op basis van RFID

EastBridge levert een antidiefstal antennesysteem in een stijlvolle uitvoering en met een hoge detectie.

Lees meer

Het antennesysteem bestaat uit twee of meer antennes.

De antennes detecteren materialen voorzien van een RFID-tag, waarvan het antidiefstal label is aangezet. De master antenne geeft een helder geluid en lichtsignaal op het moment dat er een beveiligd item wordt meegenomen, hiermee worden foutmeldingen of diefstal snel en efficiënt gedetecteerd.

De antennes kunnen op verschillende manieren worden geplaatst, direct op de vloer of op een basisplaat (optioneel). Deze basisplaat wordt op de vloer gelegd (als bevestiging in de vloer niet mogelijk is), waarop daarna de beveiligingsantennes worden vastgemaakt.

BookDrop indoor

De BookDrop is een innamevoorziening voor bibliotheek materialen.

Lees meer

De BookDrop neemt materialen in op basis van RFID. De klant voert de bibliotheek materialen een voor een in. Zodra er een materiaal is ingevoerd, voorzien van een RFID tag, wordt op het scherm getoond dat het materiaal wordt verwerkt. Zodra het materiaal is verwerkt wordt deze doorgevoerd naar de boekenkar. Het is ook mogelijk optioneel het tweeweg sorteersysteem aan te sluiten waarmee de BookDrop de materialen in 2 categorieën sorteert.

Bookdrop 247

Voor bibliotheken die hun dienstverlening willen uitbreiden, en de klanten de gelegenheid willen geven materialen ook buiten de openingstijden in te leveren, is de BookDrop 247 de oplossing.

Lees meer

De klant houdt het boek voor de RFID lezer, het systeem controleert of het materiaal bij de brievenbus mag worden ingeleverd en de brievenbus ontgrendelt zich. De klant voert het boek in, de brievenbus sluit zich en het materiaal wordt ingenomen.

Eastbridge printing solutions

EastBridge biedt een integrale oplossing waar klanten kunnen internetten op publieke werkplekken en waarbij de printafhandeling is geregeld via de EastBridge Printing Solution (hierna EPS).

Lees meer

Leden in de bibliotheek kopen een tegoed via de BetaalKiosk. Zodra er een printopdracht wordt verstrekt op een publieke werkplek wordt deze via EPS ontvangen en (tijdelijk) opgeslagen. De klant scant de bibliotheekpas bij de printer/kopieer en ziet zijn printopdracht klaarstaan. Na akkoord worden de printopdrachten vrijgegeven en afgedrukt. Zodra het afdrukken is afgerond wordt de printopdracht verwijderd. EPS werkt in combinatie met het depot in het bibliotheeksysteem waardoor u een goede administratieve registratie hebt.

EPS is GDPR/AVG proof.

Bezoekerstelling

EastBridge levert hoogwaardige bezoekerstellers. De bezoekersteller werkt op basis van een hoogwaardige netwerkcamera.

Lees meer

Door de unieke meegeleverde software wordt bij de ingang digitaal een vlak ingesteld waarmee in- en uitgaande klanten worden geregistreerd. De mutaties worden real-time verwerkt.

De camera registreert klanten die in- en uitgaan en worden getoond in het Dashboard. Hiermee krijgt u een overzicht van het aantal bezoeker per tijdseenheid. Het is mogelijk meerdere camera’s aan te sluiten.

NEEM CONTACT OP

EastBridge B.V.
Albert Einsteinstraat 13
7442 DK Nijverdal
+31 (0)85 1305 600
info@eastbridge.eu

BTW NL 8198.56.939.B01
IBAN NL34 INGB 0007976300
KvK 08180720
Algemene voorwaarden
Privacy statement

CONTACT