Support

Kunnen we je helpen?

Stuur ons een mailtje
support@eastbridge.eu
Of als je liever belt
+31 (0)85 1305 600
Nieuws
26 / 06 / 2023

De toekomst van zelfbediening

De toekomst van zelfbediening

Drie opkomende zelfbediening trends en technologieën

Zelfbediening is een term die wordt gebruikt om te beschrijven hoe klanten of gebruikers zelf hun behoeften kunnen vervullen zonder tussenkomst van een medewerker. Zoals in onze vorige blogs beschreven staat kan het vele vormen aannemen, zoals online winkelen, mobiel bankieren, chatbots, spraakassistenten en meer. In dit blog bespreken we enkele van de opkomende trends en technologieën die selfservice naar een hoger niveau tillen.

Kunstmatige intelligentie en machine learning

Een van de belangrijkste trends in selfservice is de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Deze technologieën stellen zelfbedieningssystemen in staat om te leren van de interacties met de klanten of gebruikers en om gepersonaliseerde en relevante antwoorden of oplossingen te bieden. AI en ML kunnen ook helpen om de klanttevredenheid en loyaliteit te verhogen door het verminderen van wachttijden, het voorkomen van fouten en het bieden van proactieve ondersteuning.

Omnichannel zelfbediening

Een andere trend in selfservice is de integratie van verschillende kanalen en platforms. Klanten of gebruikers verwachten tegenwoordig dat ze op elk moment en via elk apparaat toegang hebben tot zelfbedieningsopties. Daarom is het belangrijk dat zelfbedieningssystemen naadloos werken op verschillende kanalen, zoals websites, apps, sociale media, e-mail, telefoon en meer. Bovendien moeten zelfbedieningssystemen in staat zijn om de context en de geschiedenis van de interacties over de kanalen heen te behouden en te gebruiken om een consistente en coherente ervaring te bieden.

Gamification

Een derde trend in zelfbediening is de toepassing van gamification en beloningen. Gamification is het gebruik van spelelementen, zoals punten, badges, niveaus, uitdagingen en feedback, om de betrokkenheid en motivatie van de klanten of gebruikers te vergroten. Beloningen zijn incentives, zoals kortingen, coupons, cadeaubonnen of gratis producten of diensten, die worden aangeboden aan klanten of gebruikers die bepaalde acties uitvoeren of doelen bereiken. Gamification en beloningen kunnen helpen om de ervaring met zelfbediening leuker en lonender te maken en om de klantretentie en -advocatie te stimuleren.

Dit zijn slechts enkele van de opkomende trends en technologieën die zelfbediening transformeren. Wij vinden dat zelfbediening niet langer een optie is, maar een noodzaak voor veel bedrijven en organisaties die willen concurreren in het digitale tijdperk. Door gebruik te maken van deze trends en technologieën kunnen bedrijven en organisaties hun klanten of gebruikers beter bedienen, hun kosten verlagen, hun efficiëntie verhogen en hun groei versnellen.

De voordelen van zelfbediening

Naast de opkomende trends en technologieën biedt zelfbediening ook tal van voordelen voor bedrijven en organisaties. Het stelt klanten of gebruikers in staat om op hun eigen tempo en gemak hun behoeften te vervullen. Dit resulteert in kortere wachttijden, verhoogde efficiëntie en lagere operationele kosten. Bovendien geeft zelfbediening bedrijven waardevolle inzichten in het gedrag en de voorkeuren van klanten, waardoor ze beter kunnen inspelen op hun behoeften en de klanttevredenheid kunnen verbeteren. Wij van Eastbridge helpen onze klanten met selfservice oplossingen. Benieuwd of zelfbediening ook wat voor jou is?

Ontdek hoe zelfbediening jouw bedrijf kan transformeren en neem contact met ons op voor meer informatie! 

Zelfbediening

    × Solliciteer