Support

Kunnen we je helpen?

Stuur ons een mailtje
support@eastbridge.eu
Of als je liever belt
+31 (0)85 1305 600
Nieuws
14 / 09 / 2021

Bibliotheek Enschede

Bibliotheek Enschede

Bibliotheek Enschede en Glanerbrug zijn overgestapt op de selfservice oplossing van Eastbridge. Bibliotheek Enschede heeft ervoor gekozen om slimme kasten te plaatsen voor het innameproces en selfservicestation voor het uitleenproces. Aanvullend is er op de centrale voor gekozen om de betaalmodule toe te voegen aan de selfservicestations.

Slimme kasten

De Slimme kast biedt bezoekers de mogelijkheid om bibliotheekmaterialen eenvoudig in te leveren in een boekenkast voorzien van RFID techniek. Materialen worden daarbij direct ingenomen en zijn uitleen klaar. Naast het inleveren van materialen heeft de Slimme kast ook een snuffelkast effect waarbij klanten ingeleverde materialen weer kunnen lenen, dit scheelt opruimen voor medewerkers. Onze ervaring is dat gemiddeld 15% van de ingeleverde materialen dezelfde dag weer wordt uitgeleend. Dit percentage is mede afhankelijk hoe de functie van de Slimme kast in de beginperiode worden gepromoot.

Selfservicesoplossing

Het uitlenen van materialen is met onze selfserviceoplossing eenvoudig geregeld. De bezoeker scant de bibliotheekpas, de materialen worden een voor een, of meerdere tegelijk, op de leesplaat gelegd en geregistreerd. Aan het eind van de sessie ontvangt de bezoeker een overzichtelijke transactie bon met de geleende materialen, de openstaande posten en de materialen die de klant eventueel nog in huis heeft.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om de bon te mailen sinds dit jaar? Informeer bij onze verkoopafdeling naar de mogelijkheden! 

Betaalmodule

Eastbridge levert een Cashless oplossing voor bibliotheken. De betaaloplossingen worden in-house zijn ontwikkeld.

De betaalfunctionaliteit is ook beschikbaar op de selfservice. Hiermee kan de bezoeker alle bibliotheeksysteem gerelateerde betaalhandelingen (leengeld, boetes en contributie) afhandelen bij de selfservice middels pin, contactloos via NFC of via het depot van het bibliotheeksysteem.