Support

Kunnen we je helpen?

Stuur ons een mailtje
support@eastbridge.eu
Of als je liever belt
+31 (0)85 1305 600
Nieuws
08 / 10 / 2021

Introductie Windows 11

Introductie Windows 11

Vanaf 5 oktober 2021 is Windows 11 beschikbaar. Windows 11 beschikt over een frisse nieuwe interface waaronder een nieuw Start-menu dat meer op een app-opstartprogramma lijkt met meer afgeronde hoeken. Snap-groepen en Snap-lay-outs zijn bijzonder cool – waardoor je meer flexibiliteit en keuze hebt over hoe je je display met meerdere vensters instelt. Windows kan nu op verschillende manieren worden ingedeeld, terwijl Windows je lay-outs onthoudt, zodat je er in de toekomst gemakkelijk naar kunt terugkeren. Windows 11 onthoudt ook hoe je jouw vensters op een extern beeldscherm hebt ingedeeld en geeft je toegang tot die indeling wanneer je je apparatuur opnieuw aansluit.

Veel pictogrammen zijn ook bijgewerkt, waardoor je een fris gevoel krijgt in vergelijking met Windows 10. De belangrijkste ontwerpwijziging is het nieuwe Start-menu dat je in de fotogalerij kunt zien. De taakbalkpictogrammen zijn nu gecentraliseerd en het menu Start toont de meest recent aangeraakte bestanden. De nieuwe Widgets-balk – waarvan je het formaat kunt wijzigen – is de vervanging voor de live-tegels van het menu Start van Windows 10. Zo kan gepersonaliseerde informatie worden geleverd.

Op tablets verandert Windows de oriëntatie wanneer je van de liggende weergave naar de staande weergave gaat. Android-apps kunnen nu ook op Windows 11 worden geïnstalleerd via de Microsoft Store maar het aanbod is nog beperkt. Het installeren van Android apps verloopt via de Amazon Appstore die geïntegreerd is in de Microsoft Store

Microsoft Teams is volledig geïntegreerd in Windows 11. Microsoft wil Windows meer dan ooit positioneren als een platform voor andere zaken. Microsoft zegt dat het elk type app in de winkel zal verwelkomen – niet alleen native winkel-apps, zelfs als ontwikkelaars hun eigen app ontwikkelen moet deze beschikbaar worden.

Voor een goede werking van Windows11 adviseert Microsoft;

  • een werkstation van recente datum (ongeveer 2 jaar oud, i5, 64 bits processor)
  • minimaal 4Gb intern geheugen
  • minimale opslag van 64 Gigabyte
  • Systeemfirmware moet TPM-versie 2.0 ondersteunen
  • Grafische kaart Compatibel met DirectX 12 of nieuwer met WDDM 2.0-stuurprogramma

Let er wel op dat de systeemvereisten om sommige apps uit te voeren hoger zijn dan de minimale hardware specificaties van Windows 11. De ondersteuning van Windows 10 loopt tot juli 2025.

Kijk voor een korte impressie van windows 11 op https://www.youtube.com/watch?v=Uh9643c2P6k&t=95s

en gebruik de PC Health Check-app om te zien of je huidige pc aan de vereisten voor Windows 11 voldoet op https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp.