Support

Kunnen we je helpen?

Stuur ons een mailtje
support@eastbridge.eu
Of als je liever belt
+31 (0)85 1305 600
Nieuws
07 / 06 / 2023

Succesverhalen selfservice

Succesverhalen selfservice

De kracht van selfservice in de praktijk

Selfservice is een manier om klanten meer autonomie en gemak te bieden bij het gebruik van producten of diensten. Zoals in onze vorige blog beschreven kan selfservice verschillende vormen aannemen, zoals kiosken, apps, websites, chatbots of spraakassistenten. In deze blog zullen een aantal succesverhalen over selfservice besproken worden, waarbij er voorbeelden worden gegeven uit verschillende sectoren.

Succesverhalen selfservice

Fastfood: selfservice bij McDonalds

McDonalds is een van de bekendste fastfoodketens ter wereld, met meer dan 38.000 restaurants in meer dan 100 landen. McDonalds biedt zijn klanten verschillende selfservice-opties aan, zoals:

  • Bestelkiosken: McDonalds heeft in veel van zijn restaurants bestelkiosken geïnstalleerd, waar klanten hun eigen bestelling kunnen plaatsen, betalen en aanpassen zonder tussenkomst van een medewerker. Dit vermindert de wachttijden, verhoogt de nauwkeurigheid en geeft de klanten meer keuzevrijheid.

 

  • MyMcDonald’s App: McDonalds heeft ook een mobiele app gelanceerd. Het biedt gepersonaliseerde deals, spaarprogramma’s en leuke functies zoals een restaurantzoeker en een voedingscalculator. Sinds kort hebben zij ook een nieuwe functie in de app gelanceerd: ‘order that scene’. Zie je een McDonald’s-product in een film of serie dan kun je het beeld pauzeren en het product via de McDonald’s-app scannen. Vervolgens kun je het product bestellen en laten thuisbezorgen via McDelivery, Uber Eats of Thuisbezorgd. Is het product niet beschikbaar in Nederland, dan raadt de app een vergelijk product aan.

McDonalds heeft dus twee succesverhalen. De McDonalds app heeft meer dan drie miljoen Nederlandse gebruikers en wekelijks heeft McDonalds 3 miljoen bezoekers.

Supermarkt: self-checkout kassa

Een andere sector waar succesverhalen van selfservice spelen, is de supermarktbranche. Veel supermarkten bieden hun klanten de mogelijkheid om zelf hun boodschappen te scannen en af te rekenen via self-checkout kassa’s.

  • Zelfscankassa’s: Zelfscankassa’s zijn een van de technologische ontwikkelingen die de supermarktbranche in Nederland veranderen. In veel supermarkten vind je ze al terug. Klanten kunnen bij de zelfscankassa’s zelf al hun boodschappen scannen en eenvoudig afrekenen.

 

  • Broodsnijmachine: Ook op de broodafdeling vind je regelmatig een stukje selfservice terug. Zo kun je vaak met een tang de gewenste broodjes pakken of kun je het brood laten snijden in een broodsnijmachine.

Zelfbedieningsrestaurants

Een derde succesverhaal van selfservice is te vinden in de restaurantsector. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals:

  • Buffetrestaurants: Buffetrestaurants zijn restaurants waar klanten zelf hun eten kunnen opscheppen uit een verscheidenheid aan gerechten. Het biedt de klant meer keuzevrijheid, variatie en waarde. Daarnaast hoeven zij niet te wachten totdat het eten wordt geserveerd, maar hebben ze dat zelf in de hand.

 

  • Tablets: Door middel van tablets kunnen klanten zelf hun bestelling plaatsen en eventueel ook al afrekenen. Naast dat dit duurzaam is (want er is geen papieren menukaart meer nodig), biedt het de klant ook meer vrijheid. Daarnaast scheelt het de organisatie in personeelskosten, want er hoeft niet weer iemand langs te komen om de bestelling op te nemen.

Toekomstige succesverhalen?

Wij van Eastbridge weten niet wat de toekomst gaat brengen. Zeker is dat selfservice een grote rol gaat en blijft spelen in onze maatschappij. Klanten van nu willen niet meer wachten op een medewerker, maar snel bediend worden. Zo is een klant niet meer afhankelijk van een beschikbare medewerker om tijd vrij te maken voor het helpen van de klant. Daarom kan de medewerker specifieke taken uitvoeren in plaats van standaard activiteiten waarmee klanten geholpen moeten worden.

Wij bij Eastbridge zien het gemak van selfservice ook in en daarom leveren wij een breed assortiment aan zelfbedieningsoplossingen.

Wil jij een toekomstig succesverhaal van selfservice creëren? Neem contact met ons op. We denken graag me je mee!

[activecampaign form=14]
Succesverhalen selfservice