Support

Kunnen we je helpen?

Stuur ons een mailtje
support@eastbridge.eu
Of als je liever belt
+31 (0)85 1305 600
Nieuws
14 / 09 / 2021

Veilig werken

Veilig werken

Werken kan inmiddels overal. Op kantoor, thuis of op locatie bij een klant. Maar hoe zorg je dat vanaf al die plekken veilig wordt werkt? Is dat net zo verantwoord als op kantoor? Op afstand werken is om meerdere redenen steeds aantrekkelijker: we ontlopen reistijd en kunnen een betere balans creëren tussen werk en privé.

Met deze vier tips werk je overal veilig.

  1. Gebruik een veilige login

Gebruik een veilig wachtwoord van minimaal 12 karakters. Hergebruik geen onderdelen van eerdere wachtwoorden. Nog beter is om het maken van een wachtwoord uit te besteden. Bijvoorbeeld aan een wachtwoordgenerator.

Naast het aanmaken van wachtwoorden worden deze ook ergens opgeslagen, denk bijvoorbeeld aan een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager is een digitale kluis die al je inloggegevens veilig voor je bewaart. Om deze kluis te openen maak je gebruik van één hoofdwachtwoord of een makkelijk te onthouden wachtwoordzin. Het voordeel is dat je alleen dit wachtwoord of deze wachtzin hoeft te onthouden

Naast een sterk wachtwoord, beveilig je met meervoudige authenticatie de inlog op apparaten extra. Bijvoorbeeld met behulp van het invullen van een code die je via sms ontvangt. Hierdoor kan iemand die een wachtwoord heeft gestolen alsnog niet inloggen en bij jouw bedrijfsgevoelige data komen.

  1. Hou controle over alle apparaten

Het maakt niet uit waarmee en waarop je werkt, of het nou een PC, laptop, smartphone of tablet is. Als er gevoelige data op staat kan je deze met de juiste software bij verlies of diefstal op afstand van het apparaat wissen. Microsoft Azure is zo’n oplossing die bij verlies op afstand informatie je device kan wissen.

  1. Zorg voor bescherming tegen aanvallen

Gebruik je up-to-date beveiligingssoftware van bijvoorbeeld Microsoft, dan beschermt deze je e-mail tegen malware-aanvallen en foute linkjes. Die software kan ook inzicht geven in hoe goed je beveiliging geregeld is en helpt je risico’s te verminderen. Op en buiten kantoor.

  1. Bewustwording medewerkers

Hacks zijn vaak succesvol door onvoorzichtig gedrag. Als je voorzichtig bent in wat je aanklikt  – zowel op kantoor als op afstand – draag je bij aan de veiligheid van je gegevens. Verder moet je altijd je scherm vergrendelen wanner je niet op je apparaat werkt.  Met handige software kan dit automatisch door middel van een extra code of beveiligde pas.