Nieuwe bibliotheek

/Nieuwe bibliotheek
Nieuwe bibliotheek2019-01-29T14:17:32+01:00

Samenwerking Picnic en de nieuwe bibliotheek

Vanaf donderdag 20 juli hebben klanten van de nieuwe bibliotheek geen excuus meer om boeken niet in te leveren. De nieuwe bibliotheek gaat namelijk samenwerken met online supermarkt Picnic. Eerste mijlpaal: vanaf deze week kunnen klanten van de nieuwe bibliotheek en Picnic gratis boeken meegeven met de Picnic-bezorger.

Vorige week klonk het ‘ja’ tussen Marjolein van den Blink, business development Picnic, en de nieuwe bibliotheek. Wat dat precies inhoudt? De elektrische bezorgwagentjes van Picnic leveren vanaf 20 juli niet alleen de boodschappen af, maar halen de uitgeleende boeken van de nieuwe bibliotheek gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek. Gemak dient de mens; klanten hoeven niet meer per se naar de bibliotheek om hun boeken in te leveren. Meer tijd voor lezen dus. De nieuwe bibliotheek is niet bang dat dit voor een daling in het bibliotheekbezoek zorgt, maar juist een hogere conversie teweeg brengt. Als je je boeken inlevert bij Picnic, kom je namelijk toch weer naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken.

Toekomst
“Als we door deze extra service het lezen van bibliotheekboeken laagdrempeliger te kunnen maken, is dat natuurlijk fantastisch. Er zijn toekomstplannen van beide partijen om ook een breng-service op te tuigen. Dit is echter nog niet de nabije toekomst, we gaan eerst deze haalservice goed in de markt zetten.” – Marjolein van den Blink, Picnic.

Bron: denieuwebibliotheek.nl

Laatste nieuws

Hoe kunnen wij u helpen?

CONTACT